fredag 28. september 2012

HELGENS ØLBLOGG: GRATULERER MED DE GRØNNE SERTIFIKATENE!

I Brennpunkt-dokumentaren "Et slag i luften?" som ble sendt på NRK tirsdag denne uken fikk vi høre at Zero ser på vedtaket om innføring av såkalt grønne sertifikater som sin største seier i kampen for et bedre klima. I følge Brennpunkt er det ting som tyder på at den endelige enigheten om sertifikatsystemet kom i orden på en konferanse som Zero avholdt i 2011.

I samme tv-dokumentar slo en rekke anerkjente fagfolk nok en gang fast at grønne sertifikater vil være alt annet enn godt nytt for klima og miljø. Det kom klart fram at ressurser brukt på grønne sertifikater ikke vil ha noen klimaeffekt og derfor er bortkastede penger. Slik pengesløsing går på miljøet og velferden løs.

I år feirer lobbyistene i Zero at organisasjonen har eksistert i 10 år. Jubileet ble markert med brask og bram på Kunstnernes Hus i Oslo onsdag kveld. Zero har opplevd en fenomenal vekst i løpet av de 10 årene de har vært i manesjen. Enten utviklingen måles i antall ansatte, i inntekter eller i politisk innflytelse, så peker pilen tilsynelatende bare oppover for Zero.

Mens Zero har all grunn til å feire jubileet og sertifikatene sammen med fiffen, benytter vi helgen til å drikke gravøl på vegne av forvaltningen av norsk natur og vår felles velferd.

SKÅL! HILSEN MILJØØKONOMENE


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar