onsdag 13. mars 2013

FEM MILJØNYHETER FRA FORSKNING.NO

 1. Grunnvannet i Midtøsten forsvinner. Tyrkia, Syria, Iran og Irak må samarbeide om vannforvaltningen, men de politiske forholdene gjør det vanskelig
 2. Strømprisen varierer mer med vindkraft. Vindkraften gir mer usikre strømpriser i det tyske og det norske markedet. Prisene blir enda mer ustabile med ny strømkabel mellom Norge og Tyskland.
 3. Hvor miljøvennlig er norsk matproduksjon? For første gang måles den totale miljøbelastningen for norske matvarer – fra jord til bord.
 4. Vindmøller på havet kan knekke som fyrstikker. Mellomstore bølger kan ødelegge vindturbinene på havet.
 5. Tidligere vår gunstig for reindrift. Forventet klimaendring gir godt nytt for reindriftsnæringa: Tidligere vår gir mer kalv og muligheter for rein med høyere slaktevekt.
Se flere saker her.

1 kommentar:

 1. Grunnvannet i Midtøsten:

  Selv om samarbeidsklimaet i området er mildt sagt vanskelig, burde dette som nevnt i artikkelen være en ypperlig mulighet for statene til å samarbeide.

  Kanskje et samarbeid som "Nile Basin Initiativ" kunne fungere som inspirasjon for de nevnte landene? Dette initiativet består av ni land som ligger langs Nilen, og regulerer forbruket av vannet i elva. Disse landene er nødvendigvis ikke enige om alt, men NBI skaper koordinasjon og dialog om forvaltningen av vannressursene.

  Kanskje kan nødvendigheten av miljøpolitikk være med på å skape bedre politiske forhold i regionen, i tillegg til å redde grunnvannet?

  SvarSlett