søndag 1. april 2012

WEEKENDBLOGG: MILJØØKONOM TIL BEUNDRING - MATTHEW KOTCHEN

Da jeg var midtveis i PhD studiet mitt (ca 2003) i Department of Agricultural and Resource Economics ved University of California-Davis, kom det et unikt intelligent og genuint miljøengasjert individ til såkalt ”jobbseminar” (job-talk som det heter i USA).

Matthew Kotchen hadde nettopp blitt ferdig med doktorgradsarbeidet sitt og var ute etter å få foten inn i døren i det prestisjetunge universitetsforskningsmiljøet. Han landet dessverre ikke sin første akademiske jobb på UC-Davis. Noen på instituttet mitt likte ham visstnok ikke – han var antagelig for progressiv i forskningsideene sine. Men han imponerte og inspirerte flere av oss doktorgradsstudenter. Siden har jeg med beundring fulgt med i karrieren hans (først ved University of California-Santa Barbara og deretter videre til Yale University).

Hovedtemaet for forskningen hans kan antagelig oppsummeres best med merkelappen ”miljøvennlig adferd og grønne preferanser”, og mye av produksjonen er relevant for klimapolitikk. Fullstendig publikasjonsliste og CV finnes på hjemmesiden hans som gir direkte lenker til de mange interessante artiklene han har vært med på å forfatte. Her er noen av mine favoritter:


1. Green Markets and Private Provision of Public Goods
2. Private Provision of Environmental Public Goods: Household Participation in Green-Electricity Programs
3. Should We Drill in the Arctic National Wildlife Refuge? An Economic Perspective
4. Voluntary Provision of Public Goods for Bads: A Theory of Environmental Offsets
5. Business Cycle Effects on Concern About Climate Change: The Chilling Effect of Recession


Sjekk også disse media innspillene:

1. Beware of the Rebound Effect
2. Are Americans Willing to Pay for Climate Change Mitigation?
3. What the Spill Means for Offshore Drilling? Tax, Baby, Tax

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar