mandag 5. mars 2012

MONSTERMASTENE KOMMER! (DEL II)

Når snøen forsvinner om noen uker fortsetter byggingen av de kontroversielle høyspentmastene i Hardanger. TV2s siste lørdagsmagasin hadde ett lengre innlegg om hvordan motstanderne har blitt møtt av Statnett og politiet, og dermed indirekte av den sittende regjeringen. Fra tv2.no:
Høyspentmastene i Hardanger: Motstanderne reagerer på tette bånd mellom Statnett og politiet. Få uker før byggingen i Hardanger fortsetter, er de klare til å fortsette kampen, til tross for overvåkning, saftige bøter og ferdselsforbud.

Snøen ligger fortsatt tung over Hardanger, men om få uker fortsetter byggingen av de omstridte høyspentmastene. På en slette i Granvin ligger mastedeler klar til montering.

– Det minner meg om maktmisbruk, en politisk prosess som ikke har vært bra og politikere som lyver og svikter folket sitt, sier aktivist Gudrun Folkedal.

Lovstridig fotografering. Vanlige familiefolk har brukt fritiden på å sette seg i veien for byggearbeidene. Da har de opplevd å bli fotografert av Statnetts folk både fra helikopter og på bakken. Dette kan være i strid med norsk lov, men politiet ønsker ikke å gå inn i saken.

Å bygge disse kraftlinjene er dårlig energipolitikk, misforstått klimapolitikk, og katastrofal miljøpolitkk.  Dette har vi skrevet om ved mange tidligere anledninger, sist i Petters innlegg på fredag. La oss repetere etterlysningene fra det forrige "monstermastene kommer" (del I): Hvor er miljøorganisasjonene som synes dette er en for høy pris å betale for symbolsk norsk klimapolitikk? Hvor er samfunnsøkonomene som er opptatt av best bruk av knappe budsjettsmidler og optimal forvaltning av unik og sårbar norsk natur?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar