mandag 11. mars 2013

UKENS LESERUTFORDRING: DVERGÅLEGRESS

Hva er det? Og hva er relevansen til miljøøkonomi og transportøkonomisk politikk? [Svar kan legges inn som kommentaren til denne posten!]

2 kommentarer:

 1. Dvergålegress er en svært truende planteart som vokser i grunne viker langs kysten. Et av de få stedene, Sømmevågen i Sola, hvor denne planten vokser, skal det bygges nye bilveier. Denne vernede planten må dermed flyttes for å kunne bygge ny vei, og prisen er først estimert til 10 millioner kroner. Men det viser seg at prosjektet overskrider langt over denne summen. Nå koster det minst 28 millioner kroner. Årsaken er fordi sjøbunnen, hvor planten skal flyttes til, er svært forurenset og må renses før flyttingen kan pågå. Flyttingen av planten skal skje i august, og er et krav fra fylkesmannen.

  Som et resultat av veiprosjektet, vil dvergålegress bli flyttet og at flyplassvegen vil bli utvidet med to felt og en ny rundkjøring i Sømmerkrysset.

  Kilde:
  http://solabladet.no/index.php?

  SvarSlett
  Svar
  1. Vinklingen i media kunne vært gjort annerledes; forurensing medfører en kostnadsøkning på minst 18 millioner, ikke flyttingen i seg selv. Det positive, foruten bedre infrastruktur, er at det blir foretatt rensing i den aktuelle grunne viken hvor ålegresset skal flyttes til.

   Slett