torsdag 1. mars 2012

DEEPWATER HORIZON RETTSAKEN

Fra Aftenposten søndag 26. februar:
Klart for milliard-rettssak etter oljekatastrofen i Mexicogulfen
72 mililoner sider dokumenter og 130.000 saksøkere er involvert i rettssaken etter ulykken på BP-riggen Deepwater Horizon. BP risikerer bøter på 95 milliarder kroner.
Det er snart to år siden BP-riggen Deepwater Horizon kantret og sank utenfor sørkysten av USA.  
11 personer mistet livet og rundt 4,9 millioner fat olje lekket rett ut i Mexicogulfen i det som utviklet seg til å bli den verste oljekatastrofen i USA noensinne.

Oljesølet ødela store deler av Louisianas sårbare kystnatur og påførte den lokale fiskeri- og turistnæringen enorme økonomiske tap.

Nå er oppgjørets time kommet. Rettssaken skulle etter planen starte mandag, men ifølge AP er den blitt utsatt en uke fordi partene «har gjort fremgang i forliksforhandlingene». 
Les hele artikkelen her.

MILJØØKONOMENE SPØR: Tar vi i Norge nok hensyn til slik utslippskatastrofe risiko og påfølgende miljøkostnader i utforming av letings- og utvinningsstrategier for norske petroleumsressurser?

Hva er for eksempel forventede nytteverdier og kostnader forbundet med fremtidig petroleumsvirksomhet i Nord-Norge? Vil det være samfunnsøkonomisk lønnsomt? Solide & robuste analyser er herved etterlyst!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar