torsdag 12. januar 2012

POLITISKE SPILL I MILJØPOLITIKKEN (SERIEBLOGG)

Nylig oppslag i Verdens Gang:
(VG) Mot ekspertenes anbefalinger flyttet statsråd Ola Borten Moe de omstridte kraftkablene utenom eiendommen til partikamerat Karl Vidar Førde.  
Striden om hvor kraftlinjene skal gå splitter Bremanger-samfunnet Ålfoten.

- Avgjørelsen kom som en bombe på oss. Vi har ikke fått noen signaler om at noe slikt kunne skje, sier Ole Jonny Myklebust, talsmann for Myklebustdalen Grunneierlag, der kraftlinjen ender opp.

Han reagerer sterkt på olje- og energiminister Ola Borten Moes (Sp) vedtak om ny kraftlinje mellom Ørskog og Sogndal. Da den ble presentert 21. desember var den opprinnelig planlagte kraftlinjen gjennom Førdedalen flyttet til nabodalen i nord - utenom området der Bremanger-ordfører Karl Vidar Førde (Sp) har store eierinteresser. 
Les resten av historien her.

Vi spør: Er dette et utfall av rasjonell samfunnsøkonomisk analyse og miljøpolitiske avveininger? Eller er dette bare ett av flere eksempler på maktmisbruk og nepotisme i den norske politiske samfunnseliten?

I denne "seriebloggen" som vi kaller POLITISKE SPILL I MILJØPOLITIKKEN ønsker vi å høre lesernes meninger om denne og liknende aktuelle saker fremover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar